Lichte speltbroden
Krokante korst, licht, stevig en elastisch kruim. Makkelijk combineerbaar met allerhande beleg en met uiteenlopende gerechten.
Kies voor naturel of mèt:
- maanzaad bovenop, maanzaad binnenin, notige smaak
- vlokken allerhande: rogge, spelt, haver of boekweit. Extra vezels, vitamines en mineralen.
Volkoren speltbroden
Krokante korst, donker en dicht kruim. Stevige beet. Hartige smaak. De volkoren speltbroden zijn de ideale compagnon van een dampende kom soep of salade.
Kies voor naturel of mèt:
- Lijnzaad, pompoenzaad, zonnenbloemplit.
- vlokken allerhande: rogge, spelt, haver of boekweit
Afbakbroden
De lekkere, stevige broden van het Maal, ovenvers diepgevroren. Even ontdooien, 20 minuten in een voorverwarmde oven en de geur van versgebakken brood komt je tegemoet.
Onze Maal-box-service
|
Kies voor een abonnementsformule, een Dag-box, Afbak-box of een Brood-box, en het Maal brengt variatie op het menu. Bij elke bestelling een ander brood. Heb je een uitgesproken voorkeur? Dan houden we daar natuurlijk rekening mee.Lees meer over de Maal-box-service. |
Natuurlijk desem
Met desem laat je het deeg traag rijpen. Zo ontstaat een unieke, zachte smaak. Maar minstens even belangrijk: zo worden fytines en gluten grotendeels afgebroken. Fytines zijn de natuurlijke "insecticides" waarmee de graankorrel zich tegen belagers beschermt.
Lees over desem op de ingrediënten-pagina.
Aandacht voor gluten
het Maal kiest resoluut voor spelt, haver, rogge en boekweit. Granen met veel minder gluten dan de moderne industriële tarwekorrel of met een ander glutenstructuur die minder belastend is.
Lees meer over spelt, haver, rogge en boekweit op de ingrediënten-pagina.
Zaden, rijk aan voedingstoffen
Zaden zorgen voor structuur, textuur en een notige smaak. Maar zaden voegen nog meer toe: tal van mineralen, vitaminen en vetzuren.
Kijk ook op onze ingrediënten-pagina.