Kleur op een stokje

aperitiefhapje met opties

Kaat Roels

Kleur op een stokje

een aperitiefhapje met opties

Alle gekheid op een stokje.

Herinner je je de lessen geschiedenis over burchten en kastelen?  Daar kwam ook een nar in voor die de hoge lieden moest amuseren.  De nar droeg een felgekleurd pak en een muts met bellen, maar had ook een stok met het hoofd van Momus, de god van de dwaasheid vast.  Dat is dus de stok waar volgens het spreekwoord alle gekte op hoort. 

Wij gebruiken stokjes om een aperitiefhapje mee te maken.  Iemand uit het gezelschap zal wel de nar uithangen.

Ingrediënten

Desembrood, crouton-kubusjes van +/-2 cm (zie recept mei 2018)

Kerstomaatjes, gewassen en gehalveerd

Mozzarella, feta of harde kaas in blokjes

Naar smaak: verse oregano, basilicum, peterselie

peper

Presentatie

En nu gewoon stokjes samenstellen.  Steek er een crouton op, tomaat, kaas, een blaadje basilicum/oregano/peterselie. 

Een beetje peper over malen.

Presenteer op een mooi plankje bij de aperitief of als tapas.

Past ook in de brooddoos (niet voor peuters of kleuters die zich zouden kunnen verslikken in het stokje) of is een super-vieruurtje.

Odoo CMS - a big picture

Variatie

Zelf hou ik erg van geroosterde groenten.  Ik steek dus ook blokjes geroosterde pompoen, (zoete) aardappel, venkel, courgette, paprika, aubergine, champignon, ui…  bij de crouton op een stokje, of halfgedroogde tomaatjes, artisjok, olijf … 

Deze stokjes passen in elke kraam.  

Odoo CMS - a big picture

crouton, geroosterde pompoen, zongedroogde tomaat