Desembrood
zuiver desembrood, zonder bloemverbeteraars of additieven
Lichte speltbroden
Krokante korst, licht, stevig en elastisch kruim. Makkelijk combineerbaar met allerhande beleg en met uiteenlopende gerechten.
Kies voor naturel of mèt:
- maanzaad bovenop, maanzaad binnenin, notige smaak
- vlokken allerhande: rogge, spelt, haver of boekweit. Extra vezels, vitamines en mineralen. Vers geplet.
Volkoren speltbroden
Krokante korst, donker en dicht kruim. Stevige beet. Hartige smaak. De volkoren speltbroden zijn de ideale compagnon van een dampende kom soep of salade.
Kies voor naturel of mèt:
- Lijnzaad, pompoenzaad, zonnenbloemplit.
- vlokken allerhande: rogge, spelt, haver of boekweit. Zelf vers geplet.
Afbakbroden
De lekkere, stevige broden van het Maal, ovenvers diepgevroren. Even ontdooien, bakken in een voorverwarmde oven en de geur van versgebakken brood komt je tegemoet.
.
Natuurlijk desem
Met desem laat je het deeg traag rijpen. Zo ontstaat een unieke, zachte smaak. Maar minstens even belangrijk: zo worden fytines en gluten grotendeels afgebroken. Fytines zijn de natuurlijke "pesticides" waarmee de graankorrel zich tegen belagers beschermt.
Lees meer over desem.
Aandacht voor gluten
het Maal kiest resoluut voor biologische spelt, haver, rogge en boekweit. Granen met veel minder gluten dan de moderne industriële tarwekorrel of met een ander glutenstructuur die minder belastend is.
Biologische bloem bevat geen toevoegingen. het Maal gebruikt geen broodverbeteraars (met toegevoegde gluten).
Lees meer over spelt, haver, rogge en boekweit.
Zaden, rijk aan voedingstoffen
Zaden zorgen voor structuur, textuur en een notige smaak. Maar zaden voegen nog meer toe: tal van mineralen, vitaminen en vetzuren.
Lees meer over zaden.