Tip toast

open en bloot

Kaat Roels

Tip toast

de kaarten open op tafel

Niets zo eerlijk en open als een toast.  

Een bescheiden snee brood zet zich in de schaduw van prei en champignon.

Odoo image and text block

Ingrediënten

4 grote sneden brood

Olijfolie

Preipaté (prei gaar stoven in witte wijn en daarna mixen)

Een bakje champignons.  In plakjes snijden en bakken in olijfolie

Enkele teentjes look, fijn geperst

Een pittige kaas (vb Tomme van geitenkaas, Achelse blauwe, Gruyère)

Peper

Peterselie

Odoo image and text block

Voorbereiding

De sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat leggen, bedruppelen met olijfolie en bij 200°C roosteren. 

Een gulle laag preipaté op smeren en beleggen met gebakken champignongschijfjes.  Wat geperste look en stukjes kaas over verdelen. Kruiden met peper.

In de oven zetten tot de kaas wat smelt.

Presentatie

Enkele blaadjes peterselie over uitstrooien en met een seizoenssalade opdienen.